Verlieskunde

beeldje verlieskundeIn 2015 heb ik een cursus Verlieskunde gevolgd bij Herman de Mönnink. In deze cursus heb ik inzicht gekregen in verlieskunde en handvatten gekregen voor het omgaan met mensen die ernstig verlies hebben ondervonden. Ik gebruik verlieskunde vaak als onderdeel van een homeopathisch consult.

Wat is verlieskunde?

In het leven kunnen mensen te maken krijgen met vele vormen van verlies. Niet alleen door overlijden van dierbaren, maar ook het verlies van gezondheid, werk, relatie, verwachtingen en hoop. Dit kan een ingrijpende invloed op het leven hebben. Verlies dat misschien al lang geleden heeft plaats gevonden maar nog als de dag van gisteren voelt. Verlies dat maakt dat je niet kunt functioneren in je werk en dagelijks leven. Soms meteen na het verlies maar soms ook jaren later.

Rouw en verlies kan allerlei klachten opleveren als bijvoorbeeld verhoogde spierspanning, vermindering eetlust, concentratieverlies, depressie, slapeloosheid, chronische vermoeidheid, agressie of overactief gedrag.

Verloop van een rouwproces

Het rouwproces is een proces in beweging met ups en downs zonder vast patroon. De essentie van rouwverwerking is aandacht voor de beweging van het rouwproces.
Verlies vraagt om verandering, de aanleiding voor de verandering kan heel heftig en verdrietig zijn (o.a. bij overlijden van een dierbare). Het aanpassen aan de veranderde situatie en het herpakken van jezelf om deze verandering aan te kunnen vraagt tijd en vaak ook hulp van anderen. Mensen kunnen in deze situatie vast blijven zitten in hun verlies en jarenlang (soms de rest van hun leven) blijven hangen in hun verlies.

Homeopathie en verlieskunde

In de homeopathie wordt dit ailments from grief genoemd. Er zijn een aantal homeopathische middelen die kunnen worden ingezet bij grief en bij ailments from grief. De acute middelen zijn Aconitum en Ignatia. Middelen die gegeven kunnen worden na een langere periode van grief zijn Natrium muriticum of Staphysagria.
Een passend middel vinden bij u als persoon is natuurlijk heel erg belangrijk en zal ook onderdeel zijn van de consulten. Naast het bespreken van de gevolgen van uw verlies en het mogelijk voorschrijven van een verdriet middel zal ik ook uitgebreid ingaan op uw leven ,de dingen die u bezighouden en de eventuele klachten die u heeft.

Adres

Nieuwe Bussummerweg 36, Huizen
06-22960489
Info@homeopathieYHRuiter.nl

Aangesloten bij

© 2019, HomeopathieYHRuiter.nl  |  Ontwerp en onderhoud door SocialeMediaCoach.nu