Direct contact? Bel: 06-22960489

HomeHomeopathie & kinderen

Homeopathie & kinderen

Kinderen reageren vaak goed op homeopathie en het is een veilige behandelmethode. Jonge kinderen kunnen hun klachten niet vertellen maar door het verhaal van de ouders en observatie van het kind krijg je meestal een goed beeld over een middel dat nodig is. Informatie over de zwangerschap , ingrijpende gebeurtenissen bij de ouders en ziektes in de familie kunnen belangrijk informatie zijn voor de keuze van een middel.

Homeopathie geeft een prikkel om op eigen kracht te herstellen dit wordt ook het zelfgenezend vermogen genoemd. Kinderen zitten vol levensenergie en het aanspreken van het zelfgenezend vermogen is een zeer natuurlijk proces. Het is in principe een proces dat van zelf gaat, toch zien we dat dit kan stagneren. Een kind kan langere tijd een bepaalde klacht houden. Met homeopathie kan de genezing weer op gang komen door het activeren van het zelfgenezend vermogen.

Klachten bij kinderen die goed kunnen reageren op een homeopatische behandeling zijn oa eczeem, krentenbaard, oorontsteking , eetproblemen, gedragsproblemen, slaapproblemen.

Afspraak maken Neem contact op