Wat is Homeopathie?

Homeopathie is een geneeswijze die er vanuit gaat dat ziekten en toepasselijke geneesmiddelen op dezelfde manier inwerken op het lichaam. Een stof die bij mensen bepaalde verschijnselen opwekt, kan in veel kleinere hoeveelheden diezelfde verschijnselen genezen. Een homeopathisch middel prikkelt het zelf genezend vermogen, waardoor het lichaam de klacht zelf kan oplossen.

Een voorbeeld
Een ui kan bijvoorbeeld verschijnselen oproepen zoals niezen en traanogen, dat lijkt op een neusverkoudheid. Het homeopathisch middel allium cepa, gemaakt van de ui, kan een verkoudheid met dezelfde neusklachten genezen. Tegenwoordig zijn er ongeveer 3000 homeopathische geneesmiddelen.

Homeopathie luistert naar jou

De kunst van een homeopaat is om dat ene middel te zoeken dat bij je past als een sleutel op het slot van jouw klachten. Een homeopaat kijkt verder dan je klacht, ook naar jou als mens.

Homeopatische middelen

Een passend homeopathisch middel zet het zelf genezend vermogen van je lichaam in gang. En heeft een langdurig stimulerend effect op je gezondheid. Vaak verdwijnen problemen waar iemand al tientallen jaren mee worstelt als sneeuw voor de zon. Homeopaten werken met gepotentieerde middelen. Het effect van de middelen kan niet verklaard worden, zoals in de reguliere medische wetenschap. In de afgelopen jaren is er steeds meer onderzoek gedaan en een enorme hoeveelheid bewijs geleverd dat homeopathie werkt.

Voor wie is homeopathie geschikt?

Voor iedereen en voor elke leeftijd. Kinderen reageren vaak sneller en makkelijker dan ouderen. Het jonge organisme heeft meer reactiekracht en is vaak minder belast met allerlei giftige stoffen zoals medicijnen, alcohol, tabak en drugs.

Wordt homeopathie vergoed?

In het zorgstelsel zit homeopathie niet in het basispakket. Het hangt van je aanvullende verzekering af of de behandeling vergoed wordt. In de meeste gevallen vergoedt je zorgverzekering een gedeelte van het consult tot een bepaald maximum per jaar. Kijk in je polisvoorwaarden hoeveel je vergoed krijgt.

Adres

Nieuwe Bussummerweg 36, Huizen
06-22960489
Info@homeopathieYHRuiter.nl

Aangesloten bij

© 2019, HomeopathieYHRuiter.nl  |  Ontwerp en onderhoud door SocialeMediaCoach.nu